Hürriyet Ankara – 29 Aralık 2013

Davul ve perküsyon eğitmeni Gerçek Dorman’ın temel müzik ve davul bilgilerini içeren “D52 52 Haftada Temel Davul Dersleri” kitabı çıktı.

Kitap, 52 haftalık çalışma takvimi içinde yapılandırılmış davul egzersiz programı, ritim, baget kontrol, koordinasyon ve ritmik solfej ana başlıklarıyla çok yönlü çalışma düzeni, her ana başlığın altında 300’ün üzerinde egzersiz ve varyasyon, belli başlı müzik türlerinden farklı tarzlarda ritim örneklerini içeriyor.

Ritim, dans ve sporu bir araya getiren ‘’RhythmGym”in de yaratıcısı olan ve Özdem Müzik Dershanesi’nde eğitmenliğe devam eden Dorman, kitabını, müzisyenlik ve eğitmenlik sürecini Hürriyet Ankara’ya anlattı:
“1996 yılında davul ve perküsyon çalmaya başladım, 2005 yılından beri ise profesyonel davul ve perküsyon eğitmenliği yapıyorum.
Berklee College of Music’de Rock, Funk ve Caz davulculuğu üzerine eğitim aldım. Etnik müzik grubu Maya’nın, Yunan müzik grubu Thallassa Band’in ve Rock grubu Manifesto’nun davulcu ve perküsyonistliğini yaptım. International Internet Orchestra, Connection of Rhythms, Rhythm Kitchen gibi projeleri yönettim, oyun ve film müzikleri de yapıyorum.

KENDİ KENDİNE BAŞARABİLMEK

Davul çalmak isteyen ve bunu kendi kendine başarmaya çalışan herkesin başlıca sorunu yeterli sayıda iyi kaynak bulamamaktır. Günümüzün iletişim teknolojileri sayesinde davulla ilgili pek çok bilgiye hızlıca ulaşmak olanaklıysa bile bunlar dağınık kalabilmektedir; davul öğrencisi de hangi çalışmanın kendisine ne katacağını, hangi egzersizi ne kadar süre yapacağını, bunları nasıl bir sıraya sokması gerektiğini ve hangi hızda ilerleyeceğini kestirmekte zorlanır.
Bunun yanısıra, egzersizlerden başka nelerin önemli olduğu, metodik çalışma programının haricinde nelere dikkat edilmesi gerektiği de belirsiz kalır. İşte D52’nin amacı, bir yandan davul öğrencisine metodik bir çalışma planı sunmak, bir yandan da bu belirsizlikleri gidermek.
D52, haftalık çalışma programı ile davul öğrencisini başlangıç düzeyinden orta düzeye bir yıl içinde taşıyacak biçimde tasarlandı. Bunu yaparken, sadece metodik bir çalışmayı değil, öğrencinin motivasyonunu da gözetiyor. Getirdiği çalışma biçimi temel ritimlerden başlayıp Rock, Funk, Caz, R&B, Latin ve dünya ritimlerine dek geniş bir ritimler yelpazesini kapsamında tutarken, baget kontrol, koordinasyon ve nota okuma egzersizlerini de düzenli biçimde sürdürüyor. İçerdiği egzersizleri www.d52davulmetodu.com adresindeki ses ve görüntü dosyalarıyla da desteklenen D52’nin en önemli özelliği ise davul öğrencileri için bir “çalışma kitabı” olmakla yetinmemesi ve bütün davul, perküsyon ve müzik severler için başvuru kaynağı rolüne soyunması… “

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ankara/25454346.asp