Deli Kasap – 16 Ocak 2014

16 Ocak 2014 tarihinde DeliKasap Rock N Roll Kültür Mecmuası Haberi.

Davul Çalmanın İncelikleri Kitap Oldu: Bir “Gerçek Dorman” Eseri

Usta davulcu Gerçek Dorman, anlamlı bir esere imza attı. 3 yıllık yoğun bir çalışma sonucunda müzikseverlerin beğenisine sunulan bir davul kitabıyla karşı karşıyayız. Bu ilginç yapıtta Dorman’ın kendine has tekniğiyle başlangıç seviyeden orta seviyeye davul hakkında gerçekten donanım sahibi olunabilecek teknik ve pratik detaylar, incelikler yeralıyor.

Davul Çalmanın İncelikleri Kitap Oldu: Bir

Dorman, kitap hakkında şöyle söylüyor:

“Hazırladığım D52: 52 Haftada Temel Davul Dersleri adındaki davul metodum, Türkiye’nin 3. davul metodudur ve geçen Aralık ayında Görünmez Adam Yayıncılık’tan yayımlanmıştır. Bu metodun hazırlanmasının temel amacı, eğitimcilik yaşamımda sıkıntısını çektiğim kaynak eksikliğini gidermeye yönelik çabalara katkı vermekti. Bu yüzden metot boyunca eğitimci bakış açısını yitirmemeye çalıştım; derslerimde karşılaştığım sorunlar ve aksamaları göz önünde tutup bunlarla ilgili çözüm önerilerine dek pek çok ayrıntıya yer verdim. Ama metoda farklı bir yer kazandıracağına inandığım en önemli özellik, tüm içeriğin 52 haftaya yayılmış hazır bir çalışma programı içerisinde verilmesidir-böylece de davul öğrencilerine yalnızca neyi çalışacaklarını değil, ne tip bir program içinde çalışacaklarını da anlatır.”

Metot, müzik ve davul ile ilgili temel bilgilerle başlayıp, öğrencileri başlangıç düzeyinden orta düzeye dek ulaştıracak çalışmalar içeriyor. CD’lerin artık fazlalığa dönüşmeye başladığı ve internet erişiminin telefonlarla bile sağlanabildiği bu çağda, metot içindeki egzersizler de bir CD veya DVD ile değil,d52davulmetodu.com adresindeki ses ve görüntü dosyalarıyla destekleniyor.

Gerçek Dorman’ın emeğine sağlık diyor ve davul ile ilgilenen tüm delikasap.com takipçilerine bu eseri öneriyoruz.

www.gercekdorman.com
www.d52davulmetodu.com

Kaynak: http://www.delikasap.com/yazi/ajans/davul-calmanin-incelikleri-kitap-oldu-bir-gercek-dorman-eseri/2855